MANUELE THERAPIE EN MULLIGAN CONCEPT

Gebruik van specifieke gewrichtsmobilisaties met eliminatie van pijn en toename van de bewegingsomvang tot doel.

RUG- & NEKSCHOLING en CORE STABILITY TRAINING

90% van de bevolking wordt ooit wel eens geconfronteerd met nek- en/ of rugklachten. We bieden hiervoor een gepersonaliseerd programma aan zowel voor acute als voor chronische nek- en/ of rugklachten.

Core stability staat voor rompstabiliteit. Dit is een combinatie van spierbalans en spierkracht in het midden van het lichaam. Core stability bestaat uit 2 belangrijke termen: core & stability. Als we over ‘core’ spreken praten we over de romp. Deze bestaat uit rug-, buik-, bil- en heupspieren. Als we over stability spreken praten we over stabiliteit.

SPORTKINESITHERAPIE EN/OF REVALIDATIE

We behandelen blessures en chronische klachten maar werken tevens aan preventie en advies.
Jonas is ook opgeleid om looptechnieken te analyseren en te herstellen en de loopprestaties te verbeteren.
Hiervoor hebben we de nodige trainingstoestellen.

KLACHTEN AAN HET KAAKGEWRICHT

Het kaakgewricht bestaat uit een bovenkaak en onderkaak, die een scharnierbeweging maken. Als deze scharnierbeweging niet goed functioneert kan er spanning en pijn aan het kaakgewricht ontstaan met eventueel klikgeluiden en een vastzitten van het kaakgewricht.

HARTREVALIDATIE

In samenwerking met UZ Gasthuisberg bieden we revalidatie aan op maat voor chronisch hartfalen, hartfalen is een allesomvattende term voor hartlijders (bij hartspierziekte, vernauwingen en na een heelkundige ingreep).

Onderzoek heeft aangetoond dat patiënten die een gestructureerd revalidatieprogramma volgen en hun conditie onderhouden, minder problemen hebben en over een betere fysieke conditie en levenskwaliteit beschikken.

Hiervoor hebben we de nodige oefenruimte en conditietoestellen.

ADEMHALINGSKINESITHERAPIE

Pulmonaire revalidatie bij COPD en andere longaandoeningen in samenwerking met UZ Gasthuisberg. Hiervoor bieden we sessies op maat aan.

MEDICAL TAPING CONCEPT

Elastische tapesoorten om spieren en ligamenten in hun functie te ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken en om het lichaamseigen herstelproces te activeren.

MEDISCHE TRAININGSTHERAPIE

Doelgericht trainen van specifieke spieren met ons nieuwe toestel: de desmotec.

BOBATHTHERAPIE BIJ VOLWASSENEN

Behandeling en re-integratie van volwassenen met een hersenbeschadiging ten gevolge van ziekte, ongeval of beroerte.

NDT BOBATH

Behandeling van kinderen met CP (Cerebrale Parese), met een neuro-motorische problematiek of met een ontwikkelingsstoornis.

PRE EN POSTNATALE

Individuele oefensessie als voorbereiding op de bevalling en vanaf 6 weken na de bevalling.
Aandachtspunten voor de bevalling zijn preventie van rugklachten, bekkenbodemspieroefeningen, ademhalingsoefeningen, relaxatie, perstechniek en uitleg over het verloop van de arbeid.

Na de bevalling kan je bij ons terecht om de nodige spieren terug aan te sterken (buik-rug-bekkenbodemspieren). Je bent ook welkom met de baby.

SPECIFIEKE OEFENINGEN OP MAAT VOOR 65 PLUSSERS

Oefeningen ter bevordering van de lenigheid, de kracht, het evenwicht en indien nodig advies naar zelfmanagement en valpreventie.