Sports Massage

CAYCEDIAANSE SOFROLOGIE bewustzijnstherapie – stressmanagement

Waarom relaxatie ?

Wij leven in een maatschappij waarin we heen en weer geslingerd worden tussen dat wat gedaan is en dat wat nog gedaan moet worden. We vinden zelden de tijd om gewoon te zijn, hier en nu, op dit moment.

We mogen inspanningen leveren maar af en toe moeten we ook leren ontspannen en leren luisteren naar ons lichaam en geest, zo kunnen we snel recupereren en worden de batterijen weer opgeladen.

Origine

Sofrologie heeft haar bestaan te danken aan Professor Caycedo . Hij is geneesheer, neuroloog en psychiater en doceert sofrologie aan de universiteit in Andorra. Daar heb ik mijn opleiding vervolledigd. De werking van de sofrologie is bevestigd door wetenschappelijk onderzoek .

Voor wie en hoeveel keer ?

Een basisreeks neemt ongeveer 9 lessen in beslag met een frequentie van 1 keer per week.

De sofroloog begeleidt de sessie en leert de technieken op een zeer eenvoudige manier.

De therapie is voor iedereen toegankelijk die elke dag een kwartier kan vrijmaken om te oefenen.

Wat is het ?

Sofrologie is een ontspanningsmethode die de harmonie tussen geest en lichaam bevordert. Via technieken (bewegingen, ademhalings-, concentratie- en ontspanningstechnieken) vanuit Westerse en Oosterse inspiratiebronnen, gaat de mens op zoek naar zijn eigen waarden in respect voor de waarden van anderen. Deze waarden ondersteunen het realiseren van projecten in de toekomst.

Sofrologie is :

een wetenschap en studie van het bewustzijn om te groeien naar een nieuw en sofronisch bewustzijn

een levenskunst: een onderzoek naar fysieke en mentale harmonie, van de sereniteit en de innerlijke vrede, ze brengt de mens in evenwicht en geeft opnieuw vertrouwen

een fenomenologische(filosoof Husserl) en existentiële filosofie: zij laat ieder individu toe zijn eigen persoonlijke waarden te ontdekken in zijn dagelijks bestaan om uit te komen op een nieuwe kijk over het leven, zoveel rijker en opener, als aanzet tot hoop en projecten.

Voor welke klachten ?

Op persoonlijk vlak: aanwakkeren van het zelfvertrouwen-herstel van harmonie en rust binnenin zichzelf-ontdekken van nieuwe waarden-leren omgaan met stress-verbeteren van geheugen en concentratie-oplossen van slaapproblematiek.

Op sportief vlak: verbeteren van de zelfbeheersing-verhoging van de concentratie-voorbereiden van wedstrijden-overwinnen van faalangst.

Op pedagogisch-sociaal vlak: voorbereiden van examens-creativiteit aanwakkeren- geheugentraining-aannemen van uitdagingen- zich beter aanpassen aan moeilijke situaties

Op professioneel gebied:aanleren van technieken om de eigen grens te leren herkennen tussen de te tolereren spanningen en het moment dat deze overslaan in roofbouw. Er worden technieken aangebracht die preventief werken en methodieken om de gevolgen van stress positief om te buigen.

Inlichtingen :

Hilde Raets
Kinesitherapeute
master in de sofrologie (2 jarige opleiding in België, daarna 4 keer gaan studeren in Andorra)
0496/18.29.44